رابطین مراکز، بخش مهم و اثربخش در زیستبوم شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی هستند که نقشی اجتنابناپذیر را در توسعه همکاری بین مراکز، متقاضیان خدمات آزمایشگاهی و شبکه ایفا میکنند. در همین راستا و با هدف تشویق، ترغیب و ارتقای توانمندیهای رابطان، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی هر ساله عملکرد رابطین مراکز عضو را بر اساس ارزیابیهای دقیق بررسی کرده و برگزیدگان را معرفی میکند. بر همین اساس و در تازهترین ارزیابی رابطین آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی و بر اساس عملکرد این رابطین در سال 1401، تعداد 20 رابط فعال و توانمند مورد تقدیر شبکه آزمایشگاهی قرار گرفتند. با هدف بیان تجربیات و معرفی این رابطین، پایگاه اطلاعرسانی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی گفتوگوهایی را به این افراد اختصاص داده است که در ادامه، به گفت و گو با سارا ایوبی رابط مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف که در ارزیابی اخیر رتبه نخست رابطین برگزیده شبکه آزمایشگاهی را کسب کرده است میپردازیم.
به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، سارا ایوبی رابط مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف که دانشآموخته رشته مهندسی فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی است به معرفی این مرکز پرداخت و عنوان کرد: این مرکز با بیش از 110 آزمایشگاه پیشرفته و نوین به منظور متمرکز کردن خدمات مهندسی، پژوهشی، آموزشی و مشاوره به مشتریان صنعتی و دانشگاهی در سطوح بینالمللی و منطقهای و با هدف افزایش و ارتقای کیفیت پژوهش و فناوری با تکیه به دستگاههای نوین در زمینههای علم مواد و فناوریهای پیشرفته، شیمی، فیزیک، اندازهگیری و مشخصهیابی فعالیتهای خود را به صورت پیوسته انجام میدهد.
وی افزود: به روز کردن دستگاهها، انعقاد قرارداد با مراکز تحقیقاتی و صنعتی، فراهم کردن نیروی فنی و مجرب مورد نیاز آزمایشگاه از جمله رسالتهای مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف میباشد که تمامی افراد حقیقی و حقوقی و صنایع توانایی ثبت درخواست را خواهند داشت.
این فعال حوزه آزمایشگاهی با بیان اینکه این مجموعه در تلاش برای ارائه خدمات سطح بالا از نظر کمی و کیفی است مطرح کرد: مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، با تکیه بر دانش فنی، تجربه چند ساله و به کارگیری تیم اجرایی مجرب رضایتمنذی مشتری را با رعایت قوانین و استانداردها خط مشی خود قرار داده است.
ایوبی نظم و مسئولیتپذیری را مهمترین شاخصهی یک رابط آزمایشگاهی دانست و ادامه داد: همکاری با جامعه علمی و نخبگان مستلزم رعایت مقام آنها است. علاوه بر این روزانه ما با افرادی سروکار داریم که به تناسب شغل و حرفهشان نیاز به انجام تستهایی دارند که معمولا اطلاعات چندانی در خصوص نمونه و آزمون ندارند. لذا موظف هستیم با صبر و حوصله فراوان متقاضیان محترم را راهنمایی کنیم تا بتوانند بهترین نتیجه را دریافت نمایند.
رابط آزمایشگاهی مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اهمیت آزمایشگاههای مرکزی در توسعه علم و فناوری در کشور ابراز کرد: این مراکز علاوه بر تولید علم، نقش موثری نیز در جذب و نگهداشت نخبگان علمی دارند. قطعا متمرکز ساختن اهداف، بودجه و تجهیز زیرساخت های آزمایشگاهی کشور نقش بسیار پررنگی در ارتقای تحقیقات پژوهشی کشور دارد.
این فعال حوزه فناوری با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی تاثیر قابل توجهی در توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی داشته است توضیح داد: نقش شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با هدف ارتقای پژوهشهای کاربردی و توسعه محصولات دانشبنیان و ارتقای سطح علمی و فناوری کشور بسیار ملموس است.
ایوبی ادامه داد: با توجه به تورم و افزایش چشمگیر هزینهها در دو سال اخیر امیدواریم اعتبار طرحهای دانشجویی و پژوهشی افزایش یابد.
مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.