صفحه اصلی

پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا در راستای افزایش آگاهی آموخته‌های مرتبط با علم و دانش مخاطبین کارگاه کشت سلول را خرداد ماه سال جاری برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا با هدف ارتقای آگاهی دانشجویان و افزایش توانمندی کارشناسان آزمایشگاهی کارگاه کشت سلول را روزهای اول و دوم خرداد ماه سال جاری برگزار می‌کند.

 

کشت سلولی تکنیکی است که طی آن سلول‌ها از حیوان یا گیاه جداسازی می‌شوند و به دنبال آن به یک محیط کشت مناسب انتقال داده می‌شوند.

 

 سلول‌ها به طور مستقیم از بافت جداسازی شده و قبل از کشت به وسیله ابزارهای آنزیمی یا مکانیکی تفکیک می‌شوند یا ممکن است سلول‌ها از یک رده سلولی یا سویه سلولی که قبلاً ایجاد شده است مشتق شوند.

 

کشت سلول‌های بنیادی به منظور افزایش تعداد سلول‌ها و تمایز آن‌ها به انواع مختلف سلول‌های سوماتیک برای پیوند انجام می‌شود.

 

 


 

 

کشت انبوهی از سلول‌های جانوری، اساس تولید واکسن‌های حیاتی و دیگر محصولات زیست‌فناوری هستند.

 

کشت سلولی یکی از کاربردی‌ترین مفاهیم در آزمایشگاه‌های زیست‌شناسی، ژنتیک سلولی و مولکولی، علوم پزشکی، دامپزشکی و علوم پایه و ورزشی به شمار می‌رود. بر همین اساس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا کارگاه کشت سلولی را خرداد ماه سال جاری برگزار می‌کند.

 

از مهم‌ترین سرفصل‌های این کارگاه می‌توان به طراحی آزمایشگاه کشت سلول و معرفی تجهیزات، استریلیزاسیون، اصول GLP و تکنیک آسپتیک در آزمایشگاه کشت سلول، اصول و مبانی کشت سلول، محلول‌سازی، تهیه و کنترل کیفی محیط‌های کشت سلول، ذوب (Thaw) و انجماد (Freeze) سلول، کشت سلول‌های سوسپانسیون و چسبنده، شمارش سلول و تعیینViability،پاساژدهی، تک کلون‌گیری و تهیه رقت‌های سریال سلولی، تشخیص، درمان و پیشگیری انواع آلودگی‌های سلولی، معرفی بانک‌های سلولی جهانی و آشنایی با انواع رده‌های سلولی اشاره کرد.

 

گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیش‌تر درباره کارگاه‌های آموزشی و تخفیفات می‌توانند به سایت www.avicenna.com مراجعه و یا با شماره‌های 22432020-021داخلی 459 و 021-22431945تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09032426859 با این مجموعه در ارتباط باشند.

 

شایان ذکر است مجموعه آزمایشگاه‌های مرکزی تحقیقات پژوهشگاه ابن سینا با هدف کمک به انجام و پیشبرد طرح‌های پژوهشی محققان، ارائه خدمات به دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده است.

 

 

 

 

این مجموعه فناور که از سال 1400 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده است در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر  این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.