صفحه اصلی

رابط برتر شرکت آراپژوهان یزد و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، از جذابیت‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد کار در محیط آزمایشگاهی و اشتیاق برای حل مسأله سخن گفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، یکی از عناصر اثرگذار و کلیدی در تحقق شبکه‌سازی، ارائه خدمات آزمایشگاهی بهتر به مخاطبان و پیگیری تعاملات متقابل میان آزمایشگاه‌ها و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، «رابطین» هستند که نقشی کلیدی در تحقق اهداف شبکه آزمایشگاهی ایفا می‌کنند.

 

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی هرساله بر اساس معیارهای مشخص و با هدف ترغیب، حمایت و تشویق رابطین، ارزیابی‌های را از این افراد صورت می‌دهد که خانم مهندس شیوا خوشخو رابط آزمایشگاهی شرکت آراپژوهان یزد توانست در ارزیابی سال 1402 رتبه شانزدهم را کسب کند.

 

این فعال حوزه آزمایش و پژوهش درباره پیشینه فعالیت خود در حوزه آزمایشگاهی بیان کرد: دانش آموخته رشته بیوتکنولوژی میکروبیولوژی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه الزهرا تهران و رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی در مقطع کارشناسی از دانشگاه شیراز هستم که پس از فارغ‌التحصیلی مقطع کارشناسی ارشد،  به مدت یک سال در مجموعه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه الزهرا تهران فعالیت کردم. پس از آن، به شرکت آراپژوهان امین یزد که در شهر محل سکونت من واقع است، پیوستم و اکنون در سمت کارشناس ارشد و رابط آزمایشگاه  با شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مشغول به کار هستم.

 

 

خوشخو، درباره کم و کیف فعالیت در فضای آزمایشگاهی توضیح داد: فعالیت در این محیط، همواره برای من تجربه‌ای سرشار از هیجان و اشتیاق بوده است. به‌ویژه در آزمایشگاه‌هایی که با تنوع محصولات و چالش‌های منحصر به فردی در زمینه آنالیز مواجه هستیم، این احساس دوچندان می‌شود.

 

وی با بیان این‌که وجود چالش‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی برای رسیدن به نتیجه، می‌تواند فعالیت در این فضا را جذابیت ببخشد، ادامه داد: رشته‌های آزمایشگاهی، به ویژه در حوزه زیست‌شناسی، از پویایی خاصی برخوردارند که اغلب در آن با موقعیت‌هایی غیرقابل پیش‌بینی روبه‌رو می‌شویم. من به برخورد با این موقعیت‌های جدید، تحلیل آن‌ها و یافتن راه‌حل‌های نوین علاقه‌مندم و بر این باورم که فضای آزمایشگاهی برای من این امکان را فراهم کرده است تا در محیطی کار کنم که به آن عشق می‌ورزم.

 

خوشخو در ادامه افزود: علاوه بر این، استقرار استاندارد 17025 در آزمایشگاه و الزام به رعایت چهارچوب‌های تعیین‌شده برای بهبود روش‌های آزمون، نظم و قابلیت ردیابی موجود در محیط کار، سبب شده است که فعالیت در چنین فضایی برای من احساس آرامش ذهنی و اطمینان از صحت امور را به همراه داشته باشد.

 

رابط شرکت آراپژوهان یزد و شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در ادامه بیان کرد: وجود نظم و قابلیت ردیابی در امور، از جمله الزامات اساسی برای هر آزمایشگاه به شمار می‌آید. مدیریت مناسب، محیطی آرام، همسویی فکری میان محققان و همکاران و همچنین دسترسی به امکانات آزمایشگاهی و منابع اقتصادی کافی، از دیدگاه من، عواملی ضروری هستند که برای پیشبرد اهداف محیط‌های آزمایشگاهی و پژوهشی، اهمیت دارند. این عناصر نه تنها به بهبود کیفیت کار کمک می‌کنند، بلکه زمینه‌ای مستحکم برای دستیابی به نتایج موفقیت‌آمیز  را فراهم می‌سازند.

 

وی با بیان این‌که نظارت دقیقی بر فعالیت‌های روزمره آزمایشگاه، توسعه و بهینه‌سازی روش‌های آزمایشگاهی به منظور افزایش کیفیت و کارایی نتایج آزمایش‌ها، و ارائه آموزش‌های لازم به کارکنان جدید برای به‌روز نگه‌داشتن اطلاعات داشته باشد، افزود: ایجاد و حفظ روابط مؤثر و پایدار با دیگر آزمایشگاه‌ها، آزمایشگاه‌های همکار و موسسات تحقیقاتی مرتبط نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این روابط می‌توانند به تبادل اطلاعات و تجربیات، شناسایی فرصت‌های همکاری در پروژه‌های تحقیقاتی و هماهنگ‌سازی فعالیت‌های مشترک کمک کنند. علاوه بر این، جمع‌آوری و توزیع اطلاعات بین آزمایشگاه‌ها و موسسات برای افزایش آگاهی از خدمات، تکنولوژی‌ها و پیشرفت‌های علمی جدید، و تهیه و ارائه گزارش‌هایی درباره عملکرد و نتایج همکاری‌ها به مدیران و نهادهای مرتبط، از دیگر  وظایف کلیدی یک رابط موفق به شمار می‌آید.

 

خوشخو، در ادامه بیان کرد: در مجموع، یک رابط آزمایشگاه نقش مهمی در تسهیل ارتباطات و همکاری‌های داخلی در زمینه‌های علمی و تحقیقاتی ایفا می‌کند. این نقش می‌تواند به بهبود کیفیت پژوهش‌ها و آزمایش‌ها کمک کند و در نهایت به توسعه علم و فناوری نیز منجر ‌شود.

 

این فعال آزمایشگاه و پژوهش با بیان این‌که محیط کار تأثیر عمیقی بر انگیزه، کارایی و رضایت شغلی دارد، ادامه داد: یک فضای مثبت، همکاری، خلاقیت و روحیه تیمی را تقویت می کند. مدیران نیز باید ارتباط مؤثری با کارمندان برقرار کرده و فرصت‌های آموزشی حرفه‌ای را فراهم کنند، توجه به رشد فردی کارمندان به ایجاد فضایی برای تبادل نظر و افزایش خلاقیت کمک می‌کند.

 

وی افزود: تخصص و تجربه فرد در زمینه‌های مرتبط به توانمندی او در حل مسائل پیچیده و مدیریت چالش‌ها کمک می‌کند. تسلط بر تکنیک‌ها و فناوری‌های جدید نیز اعتبار فرد را در جامعه علمی ارتقاء می‌دهد. تعهد و مسئولیت‌پذیری به افزایش اعتماد به نفس و اعتبار فرد کمک کرده و او را به عنوان یک فرد موجه در نظر دیگران معرفی می‌کند. در نهایت، ترکیب این عوامل می‌تواند به حفظ جایگاه فرد در میان رابطین و کارآمدی او منجر شود و موفقیت و پیشرفت بیشتر را در محیط‌های آزمایشگاهی به ارمغان آورد.

 

گفتنی است، شرکت آراپژوهان امین به عنوان یک شرکت دانش بنیان به طور تخصصی در زمینه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی در حوزه های مختلف اعم از غذایی، آرایشی و بهداشتی، سلولزی، محیط زیست، کشاورزی و گیاهی، آب و پساب، آنتی باکتریال ها(شامل ضدعفونی کننده ها، منسوجات و کاشی ها و سایر سطوح)، مشاوره و عارضه یابی صنایع مختلف و همچنین واحد تحقیق و توسعه برخی شرکت‌ها و همچنین در زمینه آموزش تخصصی و تدوین استانداردهای ملی و بین المللی فعالیت دارد.

 

تجهیزات این مجموعه شامل دستگاههای معمول مورد نیاز در بخش میکروبیولوژی است  که به تازگی بخش کشت سلول و تجهیزات مرتبط به آن جهت افزایش دامنه کاری به  مجموعه اضافه شده است.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آرا پژوهان یزد در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.