خشک کن انجمادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
سازمان مربوطه :
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
نشانی آزمایشگاه :
قم، بلوار 15 خرداد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم.
مشخصات خشک کن انجمادی:
تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
نام انگلیسی :
Freeze Dryer
آخرین وضعیت دستگاه :
آماده سرويس دهي
توضیحات :
فریز درایر و لیوفیلیزر اسامی مترادف برای تجهیزات مشابه هستند. فرآیند آبگیری و حذف رطوبت از مواد غذایی، میوه و سبزیجات و همچنین در عملیات داروسازی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از فاسد شدن و همچنین کمک به کاهش وزن و جا به جایی آسان آنها می باشد.
فریز درایر (freeze-drying) یکی از تجهیزات مورد استفاده در این زمینه می باشد که برای حذف رطوبت ترکیبی از انجماد و تصعید را پیاده سازی می کند. این شیوه برای اولین بار در سال 1906 در فرانسه توسط آرسن دارسونوال و فردریک برداس ارائه گردید و در نهایت دانی هریس در سال 1911 تغییراتی در آن ایجاد نمود.
به مرور دستگاه های فریز درایر با تغییر و تحول زیادی مواجه شده و در حال حاضر انواع مختلفی از آنها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. فریز درایر، فرآیند حذف آب را با اهداف زیر انجام میدهد:
1- حفظ مواد فاسد شونده.
2-افزایش عمر مفید.
3-راحتتر ساختن مواد برای حمل و نقل.
این دستگاهها با فریز کردن مواد کار میکنند.
با کاهش فشار و اضافه کردن گرما، آب یخ زده موجود در مواد تصعید میشود.
موارد قابل اندازه گیری با دستگاه |
مورد اندازه گیری شده |
واحد اندازه گیری |
دقت اندازه گیری |
خشک و فریز کردن مواد بیولوژیک در دمای پایین |
درصد رطوبت |
نسبتا دقیق |
خدمات قابل ارائه با این دستگاه |
شرح خدمت |
نحوه ارائه |
هزینه (ریال) |
خشک و فریز کردن مواد بیولوژیک در دمای پایین |
توسط آزمايشگاه |
- |
زمان سرویس دهی با این دستگاه |
روز |
ساعت شروع |
ساعت پایان |
توضیحات |
شنبه تا چهارشنبه |
۷:۳۰ |
۱۴:۴۵ |
- |
متخصصین دستگاه |
نام و نام خانوادگی |
مرتبه علمی |
تلفن |
راضیه محمدزاده |
کارشناس ارشد |
- |