به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، چهاردهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو با عنوان ایراننانو 2023، امسال میزبان شرکتهای دانشبنیان، فناور و مجموعههای پژوهشی مختلفی است که خدمات آزمایشگاهی متنوع و کارآمدی را در حوزه فناوریهای راهبردی به ویژه نانوفناوری ارائه میدهند.
در این میان، 14 مجموعه آزمایشگاهی و توانمند به ویژه در حوزه نانوفناوری، بخشی از ارائه دهندگان حاضر در نمایشگاه امسال هستند که در کنار غرفه شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی حضور دارند.
این مجموعهها که با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در سالنهای خلیج فارس محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران استقرار دارند، علاوه بر معرفی توانمندیها، خدمات و دستاوردهای خود به مخاطبان، تسهیلات و خدمات ویژهای را ویژه دانشگاهیان محققان، پژوهشگران و فناورانی که از این نمایشگاه بازدید میکنند، در نظر گرفته اند.
«بنیاد علوم کاربردی رازی» یکی از همین مجموعههای تحقیقاتی و پژوهشی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که در قالب این نمایشگاه، ضمن معرفی توانمندیها، خدمات و دستاوردهای خود به شرکتکنندگان، خدمات خود را با تسهیلاتی ویژه بازدیدکنندگان از غرفه این مجموعه ارائه میدهد.
ستار نصیری زنوز مدیرعامل بنیاد علوم کاربردی رازی، با اشاره به فرآیند فعالیت و همکاری خود با بنیاد علوم کاربردی رازی توضیح داد: دانش آموخته دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی مکانیک ، گرایش حرارت و سیالات، هستم . ۲۶ سال سابقه کار پژوهشی دارم و از بدو تاسیس بنیاد علوم کاربردی رازی در سال ۱۳۹۲ با رویکرد تمرکز فعالیت های حرفه ای خود در یک مجموعه تازه تاسیس همکاری خود را با این بنیاد آغاز کردهام و از سال ۱۳۹۴ تاکنون مدیرعامل این بنیاد هستم .
این فعال حوزه پژوهش و فناوری، درباره موضوع اصلی فعالیت بنیاد علوم کاربردی رازی توضیح داد: محور اصلی فعالیت این بنیاد، ارائه خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی در زمینه مهندسی مواد است. پژوهشگران، دانشگاهیان، صاحبان ایدههای نوآورانه، فعالان فناور شرکتهای دانشبنیان و مخترعان میتوانند از خدمات و تجربیات پژوهشی، تجهیزات آزمایشگاهی، خدمات مشاورهای و حمایتی این حوزه بهره ببرند.
وی با اشاره به ارائه خدمات فناورانه و پژوهشی ضمن معرفی ظرفیتهای بنیاد علوم کاربردی رازی در قالب نمایشگاه فناوری نانو گفت: این بنیاد نشست های کسب و کاری در این نمایشگاه را فرصت مغتنمی جهت آشنایی بیشتر با خدمات پژوهشی خود می داند.
نصیری زنوز، با اشاره به تجهیزات و امکانات بنیاد علوم کاربردی رازی افزود: تمامی تجهیزات و امکانات معمول آزمایشگاهی در این حوزه، شامل انواع تجهیزات ثابت و پرتابل متالوگرافی ، سختی سنجی و آنالیز شیمیایی هستند را در کنار انواع تجهیزات آزمونهای مکانیکی کشش، ضربه، خمش، فشار، خستگی، خزش در دماهای مختلف، انواع آزمونهای خوردگی ، آزمونهای آنالیز شیمیایی و مکانیکی مرتبط با مواد پلیمری ، انواع تجهیزات پیشرفته شامل میکروسکوپ های الکترونی و ICP و انواع آزمون های عملکردی ، مجموعه تجهیزات آزمون های غیر مخرب ( NDT) و خوردگی را گردآوری کرده است.
وی افزود: در کنار این مجموعه آزمایشگاهی ، بخش بررسی علل تخریب و تخمین عمر قطعات فلزی و غیر فلزی به واسطه تخصص های ویژه ای که در این بنیاد در این زمینه فعالیت مینمایند و نیازهای روز افزون صنایع مختلف کشور به دلیل شرایط اقتصادی و تحریمهای اعمال شدهاز مهم ترین بخش های آن به شمار میرود.
مدیرعامل بنیاد علوم کاربردی رازی، از انواع میکروسکوپ های الکترونی روبشی و Field Emission و انواع تجهیزات ICP MASS و ICP OES به عنوان تجهیزات خاص و شاخص این بنیاد در زمینه نانو نام برد .
این فعال حوزه پژوهش با اشاره به نقش نمایشگاه فناوری در معرفی توانمندی مجموعههای آزمایشگاهی و پژوهشی عنوان کرد: اصولا بزرگترین دستاورد برگزاری نمایشگاه ها را می توان در ایجاد زمینه های شناخت از توانمندی های یکدیگر و ایجاد ارتباطات و همکاری های عمیق تر فیمابین بنگاه های تجاری ، صنعتی، دانشگاهی و پژوهشی دانست. نمایشگاه ایراننانو به واسطه ماهیت پیشرو و پیشرفته بودن صنایع مرتبط با آن نقشی دو چندان در این زمینه ایفا میکند.
نصیری زنوز ادامه داد: ضمن اینکه نباید از نقش مسلم و حیاتی تجهیزات و امکانات سخت افزاری آزمایشگاهی و نقش آنها در ارائه خدمات دقیق و موثر به صنایع مرتبط با نانو غافل بود ولی مهم تر از آن نقش نیروی انسانی متخصص و حفظ آنها است که با توجه به شرایط کنونی کشور و موج مهاجرت و عدم توانایی آزمایشگاه ها در برآوردن نیازهای اقتصادی پژوهشگران خود، حمایت های مالی و فنی ، میبایست در صدر توجهات و برنامه ریزی های کشور در این زمینه قرار گیرد.
بنیاد علوم کاربردی رازی، از مجموعههای عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مستقر در استان تهران است که فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه در وبسایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل ملاحظه است.
همچنین غرفه بنیاد علوم کاربردی رازی، در قالب چهاردهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانو(ایراننانو2023) از 13 تا 16 آبانماه سال جاری ضمن معرفی توانمندیها و دستاورهای این مجموعه این مجموعه فناور و آزمایشگاهی، تخفیفها و تسهیلات ویژهای را برای مخاطبان در نظر گرفته است.
چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو (Iran Nano 2023) در تاریخ ۱۳ الی ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران در حال برگزاری است. شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در این نمایشگاه در ضلع شرقی طبقه دوم خلیج فارس، با همراهی 14 آزمایشگاه عضو شبکه حضور دارد و توانمندی ها و حمایت های خود را معرفی میکند.