به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی نمایشگاه فناوری نانو در دوره چهاردهم خود، میزبان 14 مجموعه پژوهشگاهی، آزمایشگاهی و فناور بود که با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، در قالب این نمایشگاه فرصتی برای معرفی توانمندیها و خدمات در حوزه تحقیقاتی و آنالیزی یافته بودند.
یکی از مجموعههای ممتاز حاضر در این نمایشگاه، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران بود که ضمن معرفی خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی، تخفیفها و تسهیلاتی را برای شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه درنظر گرفته بود.
مجتبی میرزائی عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، با اشاره به ارائه خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به طور تخصصی در حوزه شیمی عنوان کرد: پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تخصصی ترین مرکز کشور در حوزه شیمی و مهندسی شیمی با 20 آزمایشگاه متمرکز مرکزی و 30 آزمایشگاه تحقیقاتی مجزای مرتبط با فعالیت پژوهشگاه است.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری ادامه داد: با توجه به اینکه کارهای تحقیقاتی این مجموعه در زمینه شیمی و مهندسی شیمی است، تمامی آزمایشگاههای موجود در آزمایشگاه مرکزی، تجهیزات مخصوص کارهای مربوط به تحقیقات بنیادی وصنعتی در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی، دارو، کاتالیست و تولید مواد شیمیایی را در خود جای داده است.
وی با اشاره به برخی از تجهیزات پیشرفته و فناورانه مستقر در آزمایشگاههای پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی عنوان کرد: میکروسکوپ الکترونی روبشی یکی از دهها تجهیز پیشرفته این پژوهشگاه است که با اسکن سطح با پرتو متمرکز الکترون، تصاویری از نمونه تولید می کند. همچنین پلاسمای چفت شده القایی، تکنیکی است که در آن می توان ترکیب عناصر موجود در نمونه ها (بیشتر محلول در آب) را با استفاده از پلاسما و یک طیف سنج تعیین کرد. با این دستگاه میتوان 72 عنصر فلزی جدول تناوبی را در کمتر از 2 دقیقه در محلول آبی اندازه گیری کرد.
وی با اشاره به برخورداری این پژوهشگاه از امکان کریستالوگرافی اشعه ایکس گفت: کریستالوگرافی اشعه ایکس علم تجربی تعیین ساختار اتمی و مولکولی یک کریستال است که در آن ساختار کریستالی باعث پراکندگی پرتوی از پرتوهای ایکس فرودی به جهات خاص می شود.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری، حمایت شبکه آزمایشگاهی از حضور مجموعههای پژوهشگاهی و آزمایشگاهی در نمایشگاه نانو امسال را گامی در راستای توسعه همکاری میان مجموعههای همکار دانست و افزود: دنیای امروز ما دنیای ارتباطات و همکاری بوده و هر فرآیند و فعالیتی که منجر به افزایش این نوع از ارتباطات شود، مفید خواهد بود. این نمایشگاه، بستر مناسبی برای اطلاع رسانی توانمندی های علمی و فنی داخلی به صنعت بود.
میرزائی، با بیان اینکه انجام فعالیتهای پژوهشی نیازمند به محیطی مانند آزمایشگاه طبق استاندارد بین المللی است تا قابلیت انجام پژوهشهای بنیادی و یا کاربردی صنعتی را داشته باشد، افزود: به هر میزان که آزمایشگاه مجهزتر باشد قابلیت انجام کارهای تحقیقاتی بروز و همگام با دنیا در آن وجود دارد و تایید صحت یافتههای آزمایشگاهی نیازمند داشتن دستگاههای مجهز است که امکان برخورداری از این خدمات، با کمک شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، برای متقاضیان سراسر کشور فراهم شده است.
گفتنی است پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در کیلومتر 17 اتوبان تهران کرج، شهرک علم و فناوری پژوهش واقع شده است و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به متقاضیانی از سراسر کشور ارائه میدهد.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه پژوهشگاهی را میتوانید در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی مشاهده کنید.