پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا با همکاری شرکت سینا فناوران ماندگار در راستای افزایش آگاهی آموخته‌های مرتبط با علم و افزایش دانش مخاطبین کارگاه تلقیح مصنوعی در گاو را آذرماه سال جاری برگزار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، مجموعه آزمایشگاه‌های مرکزی تحقیقات پژوهشگاه ابن سینا با هدف کمک به انجام و پیشبرد طرح‌های پژوهشی محققان، ارائه خدمات به دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در اولویت فعالیت‌های خود قرار داده است.

 

یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از تلقیح مصنوعی در اکثر کشورها جلوگیری از انتقال برخی بیماری‌های عفونی و انگلی مانند تریکومونوز، ویبریوز تناسلی، بروسلوز یا تب مالت و... است که از طریق جفت‌گیری سرایت می‌کند همچنین در تلقیح مصنوعی به خاطر کنترل اجباری اسپرم در هر اسپرم‌گیری می‌توان با ارزیابی کمی و کیفی اسپرم به وجود حیوانات نری که ارزش تولید مثلی پایین دارند پی برد و در نتیجه بسته به علل آن برای کوتاه مدت یا دائم آنها را از فعالیت‌های تولیدمثل خارج کرد.

در اثر تلقیح دام ماده می‌توان به انواع بیماری‌ها و تومورها که در داخل دستگاه تناسلی حیوان ماده است پی برده و در اسرع وقت در صدد درمان آن برآمد.

 

خسارات ناشی از تلقیح مصنوعی به علت استفاده غیراصولی آن در اکثر موارد منجر به نتایج نادرستی در روند اصلاحی و همچنین درصد باروری حیوانات می‌شود بر همین اساس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا با همکاری شرکت سینا فناوران ماندگار اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی تلقیح مصنوعی در گاو کرده است.

 

 

از مهم‌ترین سرفصل‌های این کارگاه می‌توان به اهمیت تلقیح مصنوعی (مزایا و معایب)، آناتومی و فیزیولوژی تولیدمثل گاو نر و ماده، فحلی، فحلی‌یابی و همزمانی، سلامتی تولیدمثل گاو نر و ماده، آماده‌سازی اسپرم(نحوه صحیح کار کردن با مخزن ازت، مطالعه کاتالوگ اسپرم، رقیق‌سازی اسپرم و آماده‌سازی جهت انتقال) و انجام عملی فرآیند تلقیح مصنوعی توسط کارآموز اشاره کرد.

 

گفتنی است، علاقمندان برای شرکت در این دوره و یا کسب اطلاعات بیش‌تر درباره کارگاه‌های آموزشی می‌توانند به سایت www.avicenna.com مراجعه و یا با شماره‌های 22432020-021داخلی 459 و 021-22431945تماس حاصل کنند و یا از طریق واتساپ با شماره 09032426859 با این مجموعه در ارتباط باشند.

 

شایان ذکر است پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی ابن سینا که از سال 1400 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده است، در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code