به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تحقیقات و پژوهشهای اثربخش و کارآمد مرهون آزمایشات و آنالیزهای دقیق آزمایشگاهی هستند و وجود تجهیزات و خدمات آزمون دقیق و با کیفیت مستلزم حضور نیروی انسانی توانمند، صاحب تجربه و دانش آموخته آزمایشگاهی است که در بخشهای مختلف یک مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی در قامت « کارشناس » به ایفای نقش میپردازند.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با شناخت نقش و اهمیت کارشناسان آزمایشگاهی ، هرساله با معیارهای متعدد و طی بررسیهای دقیق، تعدادی از کارشناسان منتخب و توانمند را شناسایی و مورد تقدیر قرار میدهد. انگیزهمندی، حرکت در مسیر پیشرفت فردی و پیشرفت مجموعه و ارتقای عملکرد نسبت به سال گذشته، از مهمترین مؤلفههایی هستند که در این ارزیابی مد نظر قرار میگیرند.
تجربه زیسته، روند فعالیتها و دیدگاههای کارشناسان موفق میتواند ضمن کمک به معرفی این افراد و بیان تجربیاتشان، زمینهساز ارتقا و افزایش انگیزه دیگر کارشناسان در مسیر پرفراز و نشیب فعالیتهای آزمایشگاهی باشد. از همین رو پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، گفتوگوهایی را با کارشناسان برتر سال 1401 انجام داده است. مهمان این گفتوگو، آقای کیومرث سواریپور کارشناس آزمایشگاه مرکز پژوهشهای متالورژی رازی، دانش آموخته مهندسی ذوب و فلزات است که شرح آن را در ادامه میخوانید.
کیومرث سواری پور کارشناس منتخب مرکز پژوهش متالورژی رازی با اشاره به فعالیت در حوزه آزمایشگاهی با اشاره به بیش از یک دهه فعالیت در حوزه آزمایشگاهی، درباره فعالیت در مرکز پژوهش متالورژی رازی توضیح داد: این مرکز در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی- پژوهشی، آموزش، اطلاع رسانی و آینده نگری در حوزه علم و مهندسی مواد، متالورژی، شیمی، پلیمرها، سرامیک ها، طراحی محصول و فرآیندهای تولید مواد فلزی و غیرفلزی، مدلسازی و شبیهسازی فرآیندهای طراحی و تولید مواد مهندسی است.
این کارشناس آزمایشگاهی ادامه داد: مرکز پژوهش متالورژی رازی، به عنوان اولین موسسه پژوهشی بخش خصوصی در حال حاضر در فضایی با زیر بنایی حدود 4500 متر مربع و 200 نفر نیروی انسانی با تخصص هایی در زمینه های مختلف مهندسی مواد، مکانیک، شیمی، پلیمر، نانومواد، مواد نو، کامپیوتر و مشاورین برجسته از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و صنعتی داخل و خارج از کشور، با طیف وسیعی از صنایع ایران همکاری پژوهشی دارد.
سواریپور بیان کرد: در کنار فعالیت های اصلی پژوهشی و آموزشی مهندسی مواد، این مرکز پژوهشی ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی، پژوهشی و مشاورههای پژوهشی در زمینه های مهندسی مواد، متالورژی فیزیکی، مکانیکی، استخراجی و صنعتی فعالیت داریم.
کارشناس مرکز پژوهش متالورژی رازی با اشاره به ضرورت انگیزهمندی و علاقه کارشناسان فعال در آزمایشگاه، بیان کرد: قطع به یقین، فعالیت در آزمایشگاه با توجه حجم کار، دقت و صرف انرژی مورد نیاز، میتواند به فعالیتی طاقتفرسا و خستهکننده بدل شود اگر پای انگیزه و علاقهمندی در میان نباشد. تلاش برای ارتقای مهارتها و تجربه کاری با مطالعه و قرار گرفتن در مسیر آموختن همچنین تعامل فعال با سایر صاحبان تجربه در این عرصه، میتواند افقهای روشنی را مقابل کارشناسان و کاربران آزمایشگاهی بگشاید.
وی با اشاره به مهمترین ویژگیهای لازم برای موفقیت یک فعال آزمایشگاهی عنوان کرد: تعهد کاری، نظم، مسئولیت پذیری و مشارکت و برخورداری از کار گروهی را میتوان جزو مهم ترین ویژگی های یک شخص در این موقعیت شغلی دانست.
سواریپور با بیان اینکه بهرهمندی از تجربههای سایرین به منظور کاهش درصد خطا و عملکرد بهتر، از دیگر لازمههای کار آزمایشگاهی است عنوان کرد: از لحاظ فنی نیز تسلط به استانداردهای مرجع آزمون و محصول ، همچنین داشتن تجربه کاری از الزامات جایگاه شغلی بنده است.
وی با تأکید بر نقش خدمات آزمایشگاهی مطلوب در بهبود فرآیند پژوهش تا محصول و خدمت، عنوان کرد: هیچ فناوری بدون طی مراحل آزمایشگاهی توسعه نمی یابد و یکی از پیوستهای علمی و فناوری داشتن پشتوانه آزمایشگاهی است. از این رو نقش آزمایشگاه ها در تحقیق و پژوهش مهم وکلیدی است.
کارشناس آزمایشگاهی مرکز پژوهش متالورژی رازی، نقش شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی را در ارتقای پژوهشها، پررنگ دانست و گفت: معتقدم شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی در سال های اخیر باعث بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی شده است. همچنین در اختیار قراردادن یارانه به دانشجویان جهت استفاده از خدمات آزمایشگاهی متنوع باعث رشد و شکوفایی در زمینه تحقیقات دانشگاهی شده است.
مرکز پژوهش متالورژی رازی از سال 1393 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی درآمده است و خدمات خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند. فهرست خدمات و تجهیزات این مجموعه ی آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.