به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، بهاشتراکگذاری ظرفیتها و توانمندیهای آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی، از مهمترین اهداف و رویکردهای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است. بر همین اساس و در قالب سفرهای استانی دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، از آزمایشگاههای هر استان بازدیدهایی صورت میگیرد و طی نشست با مدیران شرکتها، صاحبان صنعت و پژوهشگران استانها، ظرفیتها و امکانات آزمایشگاهی به اشتراکگذاری شده بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبری، معرفی میشود.
طی سفر مهندس مجتبی نسب دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در روزهای دوم تا چهارم بهمنماه سال جاری به استان فارس، برخی از مجموعههای آزمایشگاهی و تحقیقاتی شیراز که از اعضای ممتاز، توانمند و فعال شبکه هستند، بازدید صورت گرفت.
پرهام گستر از مجموعههای ممتاز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که در سفر دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به استان فارس مورد بازدید قرار گرفت، خدمات متنوع آزمایشگاهی را در حوزههای کشاورزی، محیط زیست، دامی و فرآوردههای غذایی و آرایشی بهداشتی ارائه میکند. این مجموعه از سال 1395 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی درآمده است و همه ساله در جمع 20 آزمایشگاه برتر منتخب شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قرار داشته است. همچنین طی سالهای اخیر، رابط و کارشناس این مجموعه در جمعی رابطان و کارشناسان برتر شبکه آزمایشگاهی قرار گرفتهاند.
از تحقیقات در حوزه آب و خاک تا کیفیتسنجی فرآوردههای غذایی و آرایشی
یونس مهدیزاده مدیر مجتمع آزمایشگاهی پرهام گستر عنوان کرد: این مجموعه تحقیقاتی و فناور، با بهرهگیری از پرسنل متخصص و تجهیزات پیشرفته با هدف حفظ و ارتقاء سطح ایمنی و سلامت تغذیه جامعه تلاش وافری نموده است. این مجتمع ضمن پایش تولیدات و فرآورده های کشاورزی و انجام پروژه های تحقیقاتی و زیست محیطی، همواره جزو قابل اعتمادترین آزمایشگاههای کشور و خصوصاً جنوب کشور بوده و در این راستا به عنوان بازوی مشاوره در بسیاری از موارد خدمت نموده است.
این مجتمع از سال 1373 با اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاوزی به عنوان اولین آزمایشگاه خصوصی کشور توسط چهار نفر از مجرب ترین کارشناسان در زمینه کشاورزی، شروع به فعالیت نمود. مجتمع پرهام با داشتن نیروی انسانی در مقاطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی، هم اکنون در 8 بخش تخصصی به ارایه خدمت مشغول است.
مهدی زاده به اهداف این مجموعه آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: از مهمترین برنامهها و رویکردهای پرهام گستر میتوان به ارائه خدمات آزمایشگاهی در چهار چوب استاندارد های موجود، بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی، توسعه دامنه فعالیت همراه با افزایش کیفیت و صحت با تلاش مستمر در جهت ارتقای بهره وری و کیفیت فنی، علمی و مدیریتی اشاره کرد.
استقرار استانداردهای بینالمللی
این فعال حوزه پژوهش و فناوری به تلاش برای انجام آزمون مطابق با روش های اجرایی مدون و مورد تایید اشاره کرد و افزود: استقرار سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهی ISO/IEC 17025 و استقرار سیستم مدیریت کیفیت ISO/IEC 14000 در راستای استانداردسازی و ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی صورت گرفته است. ارتقای یکپارچه عوامل توسعه آزمایشگاه از طریق آموزش، توسعه فناوری و دیگر روشها را میتوان از اهم اهداف این مجموعه دانست.
مهدی زاده، درباره بخشها و خدمات مجتمع آزمایشگاهی پرهام گستر توضیح داد: آزمایشگاه کشاورزی، آزمایشگاه صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی، آزمایشگاه محیط زیست، آزمایشگاه کشاورزی، آزمایشگاه دامپزشکی، آزمایشگاه فلزات سنگین، آزمایشگاه باقی مانده سموم، بخش تحقیق و توسعه و واحد مشاوره اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استفاده بهینه از کود های شیمیایی، زیستی و آلی به منظور افزایش تولید محصول سالم و حفظ محیط زیست بخشی از اقدامات آزمایشگاه کشاورزی مجموعه پرهام گستر به شمار میرود، ادامه داد: شناخت پارامترهای موثر در کاربری اراضی و انتخاب محصول و شناخت مؤلفههای موثر در تولید و توصیه های لازم برای افزایش کمی و کیفی محصولات از دیگر برنامههای پرهام گستر فارس هستند.
مدیر مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی پرهام گستر فارس، با اشاره به برخی از تجهیزات و روشهای آزمون این بخش از مجموعه آزمایشگاهها عنوان کرد: تجهیزات سنجش pH، اسپکتروفتومتر، کجلدال، هدایت سنج، فلیم فتومتر، شیکر، کلروفیل متر، ترمومتر، آون و ... از تجهیزات این آزمایشگاه هستند. آزمایشها مطابق آخرین روشهای استاندارد موجود و قابل قبول موسسه تحقیقات آب و خاک انجام میشود..
مهدی زاده، با اشاره به فعالیت آزمایشگاه صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی به عنوان همکار اداره استاندارد و معاونت غذا و دارو علوم پزشکی، عنوان کرد: هدف از فعالیت این آزمایشگاه، پایش کیفیت شیمیایی و میکربی فراورده های غذایی در جهت حمایت از مصرف کننده، حفظ سلامت و ایمنی فردی و عمومی جامعه است.
این فعال حوزه آزمایش و پژوهش، با اشاره به فعالیت آزمایشگاه محیط زیست به عنوان همکار سازمان محیط زیست کشور، افزود: هدف این آزمایشگاه، سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در نمونه های آب و فاضلاب به منظور شناسایی آلاینده های زیست محیطی، سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در نمونه های آب مصرفی و آشامیدنی و اندازهگیری مؤلفههای زیستی شامل توتال کلیفرم، فکال کلیفرم و سویه های باسیلوس است.
مهدی زاده با اشاره به فعالیتهای آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی عنوان کرد: انجام آزمون جهت رفع بیماری های دام، طیور، زنبور عسل و آبزیان و بهبود کیفیت خوراک دام و طیور در جهت حمایت از تولید کنندگان و حفظ سلامت جامعه از فعالیتهای این آزمایشگاه است.
وی درباره فعالیتهای آزمایشگاه فلزات سنگین گفت: سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در نمونه های مختلف آب و خاک، کشاورزی، فاضلاب به منظور شناسایی آلاینده های زیست محیطی با اندازهگیری میزان عناصر آهن، روی، منگنز و مس و فلزات سنگین شامل سرب، کادمیوم، نیکل، آلومینیوم و جیوه و ... سنجش باقیمانده سموم به منظور شناخت آلاینده های آب، خاک، صنایع و فراورده های کشاورزی از فعالیتهای این بخش از مجموعه آزمایشگاهی پرهام گستر است.
ایجاد اشتغال برای متخصصان و فعالیت در عرصه بینالمللی
مدیر مجتمع پرهام گستر فارس با اشاره به ایجاد اشتغال در این مجموعه تحقیقاتی عنوان کرد: هم اکنون با داشتن 27 نفر نیروی متخصص در زمینه های مرتبط فعالیت خود را در زمینههای یاد شده دنبال میکند.
مهدی زاده همچنین با اشاره به برگزاری دوره آموزشی توسط این مجموعه آزمایشگاهی و تحقیقاتی گفت: دوره های آموزشی بسته به نیاز کارشناسان داخلی آزمایشگاه به صورت مستمر برگزار میشود.
وی افزود: آزمایشگاه پرهام از سال 2021 به عضویت شبکه جهانی آزمایشگاه های خاک که توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) مدیریت می شود در آمده است و در گردهمایی اخیر به عنوان عضو Steering Committee برای آزمایشگاههای منطقه خاور نزدیک و شمال آفریقا انتخاب شد.
گفتنی است مجتمع آزمایشگاهی پرهام گستر در استان فارس استقرار دارد و خدمات متنوع خود را در حوزههای یادشده، بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبانی از سراسر کشور ارائه میدهد. فهرست جامعی از خدمات آزمایشگاهی، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آزمایشگاهی و دانشبنیان در صفحه این مجموعه در وب سایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در دسترس مخاطبان قرار دارد.