پژوهشگاه مواد و انرژی در راستای ارائه خدمات پژوهشی به دانشجویان و محققین گرامی در حوزه زیست شناسی و پزشکی، کارگاه آموزشی با "عنوان بررسی سمیت و زنده مانی سلول ها در محیط آزمایشگاهی با روش MTT" در روز 25 بهمن ماه بصورت مجازی برگزار می کند.
قوانین بهداشتی حاکم بر جهان امروز، ایجاب می کنند که برای استفاده از هر ماده یا ابزار بهداشتی که با انسان تماس مستقیم دارد، تست سمیّت سلولی انجام شود. نداشتن سمیّت سلولی یکی از شروط اصلی ورود محصولات مختلف به بازار تجهیزات پزشکی است.
منظور از تست های سمیّت سلولی، آزمون هایی است که اثرات ناخواسته ترکیبات مختلف بر روی سلول را بررسی می کنند. این فرایندها در محیط بیرون از بدن انسان یا به اصطلاح برون تن انجام می گیرند. اکثر این فرآیندها نیز از کشت سلولی استفاده می کنند.
در آنالیز MTT بر اساس استاندارد بین المللی ISO 10993-5تجهیزات مختلف از لحاظ سمیت سلولی مورد آزمایش قرار می گیرند تا در صورتی که فاقد اثرات سمی باشند، استانداردها و مجوزهای لازم را کسب کرده و وارد بازار خرید و فروش شوند.آنالیز MTT با تاثیر بر روی اندامک های درون سلولی، قادر است بین سلول زنده و مرده تمایز قائل شود. در این روش سلول ها پس از کِشت شدن در آزمایشگاه، با مواد مورد نظر به اصطلاح "تیمار" می شوند تا میزان سمیت آن ها ارزیابی شود.
در پایان این تست، برای هر غلظت از ماده، میزان زنده ماندن سلول ها مشخص می شود. با این که این روش در اصل برای محلول ها و ترکیبات محلول در آب است، ولی در حال حاضر برای دیگر ترکیبات حل شونده در حلال های آلی و نانوذرات هم اجرا می شود.
علاقمندان برای شرکت در این دوره آموزشی و کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کارگاه مجازی میتوانند از طریق لینک https://evnd.co/zSrAC ثبت نام کنند. تاریخ برگزاری 25 بهمن ماه از ساعت 10 الی 12 می باشد و خانم مهندس جهان پناه بعنوان مدرس این دوره آموزشی می باشند.
شایان ذکراست آزمایشگاه زیست فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی خدمات خود را بربستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به مخاطبان سراسرکشور شامل دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی ارائه میکند.