شرکت‌ها و صاحبان ایده‌های علمی می‌توانند با استفاده از امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مشاوره‌ای آزمایشگاه و با حمایت آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان ایده‌های خود را به محک آزمایش بگذارند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، محمدرضا عربستانی مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان، به معرفی این مجموعه فناور پرداخت و گفت: این آزمایشگاه خدمات خود را در بخش‌های فناوری، پژوهشی، آموزشی و مهارت‌افزایی در بخش‌های فلوسیتومتری و ایمونواسی، مولکولی، آنالیز پروتئین و الکتروفورز، میکروبیولوژی، کشت سلول، بافت‌شناسی و مهندسی بافت، آنالیز مواد و سیتوژنتیک ارائه می‌کند.

 

این فعال حوزه پژوهش با بیان این‌که زمینه اشتغال و توسعه پژوهش‌ها در این مجموعه فراهم شده است عنوان کرد: آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان با امضای تفاهم نامه تسهیل ارائه خدمات مورد نیاز شرکت‌های مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی همدان، در حمایت از زمینه‌های ایجاد اشتغال، ایفای نقش می‌کند.

 

 

وی افزود: در این راستا و در قالب تفاهم نامه ذکر شده، شرکت‌ها و صاحبان ایده‌های علمی می‌توانند با استفاده از امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و مشاوره‌ای آزمایشگاه، ایده‌های خود را به محک آزمایش بگذارند و از پشتیبانی این آزمایشگاه تا رسیدن به نتیجه بهره‌مند شوند. با توجه به اهمیت دسترسی به تجهیزات، خدمات و نیروی کارآزموده در یک مجموعه و نقش آن‌ها در راه‌اندازی کسب و کارهای تولیدی دانش‌بنیان، این خدمات، نقش سازنده‌ای در اشتغال‌زایی مبتنی بر دانش می‌تواند داشته باشد.

 

عربستانی با اشاره به این‌که آزمایشگاه جامع تحقیقات طیف متنوعی از خدمات آزمایشگاهی را در اختیار پژوهشگران و متقاضیان قرار می‌دهد در خصوص تجهیزات تخصصی در آن گفت: این آزمایشگاه علاوه بر تست‌های عمومی با استفاده از ابزار پایه آزمایشگاه، آزمایش‌های تخصصی مبتنی بر روش‌های ایمونواسی و  روش فلوسایتومتری، استفاده از دستگاه‌های سنجش جذب نوری در طیف مرئی، UV، تابش‌های فلورسنت و کمی لومینسانس با استفاده از میکروپلیت ریدر، واشر، مولتی مود ریدر و فلوسایتومتری را نیز پوشش می‌دهد.

 

 

این فعال حوزه فناوری ادامه داد: تست‌های مولکولی، اندازه‌گیری غلظت، سنجش پیوستگی، تکثیر در چرخه‌های حرارتی تا بررسی جداسازی روی ژل، تصویربرداری و همچنین مطالعه میزان بیان ژن‌ها با انواع روش‌های Real Time PCR انجام می‌شود. همچنین خدمات کشت سلول و تست‌های متعاقب آن جهت بررسی و مطالعه اثر مواد، ترکیبات و داروهای تحت بررسی بر سلول‌های کشت داده شده، رنگ‌آمیزی سلول‌ها و تصویر‌برداری در طیف‌های مرئی، UV و فلورسنت در اتاق‌های کشت ایزوله، به طور کامل ارائه می‌شود.

 

 مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص ارائه خدمت به جامعه علمی داخل و خارج از کشور مطرح کرد: تجهیزات و تکنولوژی مستقر در آزمایشگاه در ارائه خدمات به محققین و دانشجویان داخل و خارج از کشور به کار گرفته شده است. این خدمات از سال 98 با برنامه‌ریزی های ‌منظم و مستمر، به صورت مداوم از سوی جامعه علمی دریافت شده و در این فاصله، به 14000 خدمت به دانشجویان و پژوهشگران داخلی و 64 خدمت به دانشجویان و پژوهشگران خارجی گسترش یافته است.

 

عربستانی پروژه‌های انجام شده توسط این مجتمع فناور را گسترده دانست و توضیح داد: تولید زخم‌پوش با استفاده از الیاف نانو جهت کنترل عفونت‌های زخم، ساخت داربست سه‌بعدی نانوکامپوزیتی حاوی نانوفیبرهای شیشه زیستی جهت بازسازی بافت استخوان و تولید پودر استخوان که منجر به تولید تجاری شد از برجسته‌ترین پروژه‌های انجام شده توسط این مرکز هستند.

 

 

 این فعال حوزه آزمایشگاهی هدف از برگزاری دوره‌های آموزشی را آشنایی و ارتقای دانش و مهارت فنی شرکت‌کنندگان در ارتباط با تجهیزات دانست و توضیح داد: با توجه به ماموریت، امکانات و تخصص کارشناسان این آزمایشگاه، این دوره‌ها در حوزه تجهیزات و دانش ژنتیک مولکولی، ایمونواسی و فلوسایتومتری، کشت سلول و جداسازی ترکیبات ارائه می‌شود و مخاطبان آن عمدتا دانشجویان هستند.

 

این فعال حوزه پژوهش از نقش آزمایشگاه‌ها جهت حصول نتیجه یک پژوهش به محصول سخن گفت و ابراز کرد: جهت حصول نتیجه یک پژوهش به محصول، نیاز به آماده کردن زیر ساخت‌های لازم در موضوع مورد نظر از جمله نیروی انسانی کارآمد و توانا، در اختیار داشتن و یا در دسترس بودن تجهیزات و فضای مورد نیاز، تامین اعتبار و بودجه لازم در زمان انجام طرح می‌باشد.

 

عربستانی با تاکید بر این‌که شکل‌گیری شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی نقش قابل توجهی در ارائه گسترده خدمات و توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی داشته است عنوان کرد: راهنمایی‌های کارشناسان شبکه راهگشای مشکلات و مسائل ما بوده است. شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی یک فرصت بی‌نظیر جهت تجمیع امکانات و توانایی‌‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آزمایشگاهی و فراهم‌آورنده زمینه تبادل اطلاعات، تجارب و افکار می‌باشد. این شبکه امکان ارتقای دانش و توسعه مهارت‌ها را فراهم می‌کند و نقش به سزایی در توسعه فرآیندها، تحقیقات و فناوری‌های آزمایشگاهی دارد.

 

 

 وی افزود: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی با محوریت تحولات و نوآوری‌های آزمایشگاهی، تشویق به ایجاد گروه‌های تخصصی بر اساس حوزه‌های مختلف آزمایشگاهی، استفاده از فضای مجازی برای تبادل اطلاعات و نظرات بیشتر و ترویج همکاری‌های پژوهشی و تحقیقاتی بین اعضا می‌تواند در ارتقای شبکه آزمایشگاهی موثر باشد.

 

آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان که از اعضای توانمد شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است از سال 1397 به عضویت شبکه آزمایشگاهی درآمده است و در استان همدان استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به مخاطبان سراسر کشور ارائه می‌کند.

 

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code