به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، با هدف توسعه تعامل و همکاریهای میان شبکه آزمایشگاهی با مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی توانمند در سراسر کشور و استفاده حدأکثری از زیرساختها و ظرفیتهای آزمایشگاهی در دسترس، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، ضمن سفر به استانهای مختلف و بازدید از آزمایشگاههای توانمند، در نشستهایی مشترک با هدف بررسی و شناخت راهبردهای همکاریها و استفاده بهتر از ظرفیت آزمایشگاههای توانمند استانی حضور مییابد.
در این نشست که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان دوم آبان ماه جاری، برگزار شد. بیش از 40 نفر از نمایندگان مدیران آزمایشگاه های دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت های خصوصی مستقر در شهرهای مختلف استان همدان و همچنین نمایندگان سازمان های نظارتی غذا و دارو ، استاندارد، محیط زیست، انتقال خون، گمرک، دامپزشکی و نمایندگان پژوهشسراهای این استان حضور داشتند.
در این نشست، حمیدرضا اکبری مدیر آزمایشگاه مرکزی پس از سلام و خوش آمدگویی به میهمانان به معرفی زیرساخت های آزمایشگاهی دانشگاه پرداخت و گفت: از مهمترین ویژگیهای این مجموعه، فضای 11هزار مترمربعی آزمایشگاهی و کارگاهی در مجتمع دانشگاه است. در این فضا 53 آزمایشگاه و کارگاه مستقر شدند که با بیش از 30 دستگاه پیشرفته تجهیز شده است.
وی افزود: فضاهای زیر ساختی شامل مجتمع ابن سینا در سه طبقه با زیربنای 5500 متر مربع، 12 سوله کارگاهی، سالن بیو مکانیک ورزشی و اتاق حیوانات است.
اکبری به بیان شرحی از فعالیت آزمایشگاهها از مرحله دریافت نمونه تا ارائه نتایج، پرداخت و گفت: متقاضیان از طریق کارشناسان آزمایشگاه و کارگاه آنالیز یا نوع تست را هماهنگ کرده و پس از تکمیل فرم مراحل ارائه خدمات آغاز می گردد در صورتیکه حجم زیادی باشد امکان انجام خدمات در روزهای تعطیل و ساعت غیر اداری وجود دارد تا در برنامه زمانی متقاضیان خللی ایجاد نشده و از سیستم پیچیده اداری تا حد قابل قبولی فاصله داشته باشند.
این فعال حوزه پژوهش و تحقیقات ادامه داد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته های میکروبیولوژی، محیط زیست، عمران، مکانیک، تربیت بدنی و غیره پایان نامه های خود را در آزمایشگاه ها و کارگاه های مجتمع انجام داده و خروجی های بسیاری از جمله مقالات معتبر علمی و کتاب بصورت سالانه استخراج می کنند.
مهندس مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، دیگر سخنران این نشست، شروع شکل گیری شبکه آزمایشگاهی را از سال 1383 در حوزه فناوری نانو ذکر کرد و افزود: رسالت ایجاد شبکه آزمایشگاهی، ارتقای بهره وری زیرساخت های آزمایشگاهی کشور است. این شبکه پس از 10 سال فعالیت در حوزه فناوری نانو، با افزایش دامنه پوشش آزمایشگاه ها به همه حوزه های فناوری، از سال 1393 با عنوان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران، فعالیت می کند.
دبیر شبکه آزمایشگاهی، ارایه خدمات توانمندسازی به آزمایشگاه ها را یک دسته از خدمات شبکه آزمایشگاهی بیان کرد و گفت: علاوه بر این، شبکه از تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی، آموزش کارشناسان، استقرار استانداردهای آزمایشگاهی و افزایش دامنه خدمات دهی آزمایشگاه ها، حمایت می کند.
پس از نشست، حاضرین از آزمایشگاههای اناتومی پزشکی، مهارت های بالینی، اتاق عمل، تحقیقات مواد، شیمی عمومی، شیمی معدنی، شیمی آلی ، بیوشیمی ،کارگاه ها و همچنین موزه ی (آمادای) دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بازدید کردند.
مجموعه آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، از سال 1390 به عضویت شبکه درآمده و برنامه ریزی های اخیر به منظور تقویت ارتباطات عضویت انجام گرفته است به طوریکه از یک آزمایشگاه عضو به پنج آزمایشگاه افزایش داده خواهد شد.
تصاویر نشست مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی در استان همدان را می توانید از اینجا ببینید.
فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمونهای این محموعه آزمایشگاهی، در پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.