به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، تحقق پژوهشهای کاربردی، تبدیل ایدههای نوآورانه به محصول و ارتقای کیفیت محصولات نیازمند وجود آزمایشگاههای تخصصی، دقیق و برخوردار از توانمندی در ارائه خدمات آزمایشگاهی استاندارد و کارآمد است. در همین راستا شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با ترغیب و تشویق آزمایشگاهها به حرکت در مسیر ارتقای کیفیت، مراکز عضو را مورد ارزیابی قرار داده و از برترینها تقدیر میکند. بر اساس ارزیابی سال 1402، مجتمع خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف موفق شد رتبه چهارم آزمایشگاههای برتر را کسب کند.
دکتر مجتبی تقیپور مدیر مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به ارائه بیش از 110 آزمایشگاه تخصصی ذیل این مجتمع آزمایشگاهی عنوان کرد: با توجه به اینکه آزمایشگاهها یک نیاز اساسی و راهبردی در توسعه فناوریها و نتیجه بخش بودن پژوهشها هستند، دانشگاه صنعتی شریف در سال 1392 مرکز خدمات آزمایشگاهی را با رویکرد کمک به توسعه پژوهشهای فناورانه و نوآورانه و رفع نیاز دانشگاهیان و نخبگان ایجاد کرد.
وی درباره خدمات قابل ارائه این مجتمع آزمایشگاهی عنوان کرد: دانشگاهیان، نخبگان، پژوهشگران و فعالان صنعت مخاطبان بالقوه خدمات آزمایشگاهی، مهندسی، آموزشی و مشاوره مجتمع خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف به شمار میروند. این مجموعه آزمایشگاهی با تکیه به دستگاههای به روز در زمینههای علم مواد و فناوریهای پیشرفته، شیمی، فیزیک، اندازهگیری و مشخصهیابی و بسیاری از حوزههای تخصصی دیگر فعالیت میکند.
این فعال حوزه آزمایش و پژوهش، ادامه داد: مجتمع خدمات آزمایشگاهی دانشگاه شریف را میتوان پنجرهای واحد تلقی کرد که از طریق آن خدمات مورد نیاز آزمایشگاهی به صورت یکپارچه و منسجم به ذینفعان از دانشگاهیان و محققان تا صنعتگران کشور ارائه میشود.
تقیپور، به مهمترین اهداف و رویکردهای مجتمع خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و افزود: همانطور که شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی هدف یکپارچگی خدمات آزمایشگاهی قابل ارائه به سراسر کشور را پیگیری میکند، مجتمع آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف نیز اهدافی چون متمرکزسازی و ساماندهی امکانات و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی مورد نیاز رشتههای مختلف، استفاده بهینه و غیرانحصاری از تجیهزات آزمایشگاهی ارزشمند کشور، تسهیل فرآیند خدمات میان آزمایشگاهی، استقرار، بهبود و گسترش کمی و کیفی دامنه شمول آزمونها و کالیبراسیونها بر اساس استانداردهای به روز را در دستور کار خود قرار داده است.
وی مهمترین لازمه در اثربخشی آزمایشگاهها را ارائه خدمات آزمایشگاهی متناسب با نیاز پژوهشگران و فناوران و صنعتگران دانست و افزود: آزمایشگاه ها به عنوان یکی از نیازهای ضروری توسعه علم و فناوری در کشور شناخته میشوند که علاوه بر تولید علم، نقش موثری در ارتقای محصولات و به ثمر نشستن فعالیتهای فناورانه دارند، اما تعامل پژوهشها و بستر علم با صنعت به عنوان یک لازمه امروز کشور، مستلزم وجود خدمات آزمایشگاهی دقیق، روزآمد و متناسب با نیازها است.
تقی پور، کسب رتبه چهارم در میان آزمایشگاههای توانمند عضو شبکه آزمایشگاهی را ماحصل مشتری مداری، تعامل سازنده با مشتریان و شبکه آزمایشگاهی دانست و ادامه داد: در راستای تحقق این مهم، تجهیز زیرساخت های آزمایشگاهی کشور وجود نیروی انسانی متخصصی اهمیت بالایی دارد. این دو عنصر به ارتقای کیفی خدمات این مجتمع آزمایشگاهی کمک زیادی کردند.
این فعال حوزه آزمایشگاهی با بیان اینکه این مجموعه در تلاش برای ارائه خدمات سطح بالا از نظر کمی و کیفی است مطرح کرد: مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، با تکیه بر دانش فنی، تجربه چند ساله و به کارگیری تیم اجرایی مجرب رضایتمندی مشتری را با رعایت قوانین و استانداردها خط مشی خود قرار داده است.
مدیر مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، با تاکید بر اینکه شکلگیری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی تاثیر قابل توجهی در توسعه فعالیتهای آزمایشگاهی داشته است توضیح داد: این شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی با هدف ارتقای پژوهشهای کاربردی و توسعه محصولات دانشبنیان و ارتقای سطح علمی و فناوری کشور بسیار ملموس است.
مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف در استان تهران استقرار دارد و خدمات خود را بر بستر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، به مخاطبان سراسر کشور ارائه میکند.
فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمونهای این مجموعه آموزشی و آزمایشگاهی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قابل مشاهده است.