کارشناس منتخب آزمایشگاه آنالیز حرارتی از گروه آزمایشگاه‌های مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، بر ضرورت فعالیت جدی و مستمر کارشناسان آزمایشگاه‌ها برای شناخت روش‌های آزمون و استانداردهای تخصصی در راستای ارائه خدمات کارآمد آزمایشگاهی تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی، کارشناسان به عنوان سرمایه انسانی، یکی از مهم‌ترین دارایی‌های مجموعه‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی به شمار می‌روند نقشی اثرگذار و کلیدی در ارائه خدمات آزمایشگاهی کارآمد و ارتقای فعالیت مراکز دارند. جایگاه و نقشی که می‌تواند به توسعه پژوهش‌ها، نتیجه بخشی و دقت تحقیقات دانشگاهی و توسعه فناوری‌ها و ایده‌های نوآورانه منجر شود.

 

شبکه آزمایشگاهی با هدف تشویق، ترغیب و تقدیر از کارشناسان توانمند و اثرگذار، عملکرد سال 1402 کارشناسان مراکز عضو را مورد ارزیابی قرار داد و در نهایت، کارشناسان منتخب را معرفی کرد.

 

بر اساس نتایج این ارزیابی، مهندس علی کاظمی، کارشناس آزمایشگاه آنالیز حرارتی از گروه آزمایشگاه‌های مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، در جمع کارشناسان منتخب قرار گرفته است.

 

 

این کارشناس آزمایشگاهی درباره پیشینه فعالیت‌ها و مسئولیتش در این آزمایشگاه، توضیح داد: کارشناسی مهندسی پلیمر دارم و 19 سال هست در این آزمایشگاه مشغول خدمت هستم. مسئولیت اصلی بنده، بیش‌تر متوجه آزمونTGA است و به صورت تخصصی بر روی این آزمون کار می‌کنم.

 

وی افزود: بخاطر اهمیت آزمون های TGA و DSC در صنعت پلیمر این دو آزمون کارشناسان تخصصی برخوردار هستند. ناظر به همین اهمیت و حساسیت، تعداد 4 دستگاه برای انجام این دو آزمون در آزمایشگاه ما وجود دارد. البته با تجهیزات دیگری مثل HDT Vicat ، TCA و ... که اولویت کمتری دارند نیز کار می‌کنیم اما حساسیت این تجهیز و اهمیت آن، باعث شده است که به شکلی تخصصی‌تر روی این دو آزمون کار کنیم.

 

کاظمی، با تأکید بر نقش کارشناسان آزمایشگاه‌ها، در فرآیند کاربست تجهیزات آزمایشگاهی گفت: بهترین تجهیز آزمایشگاهی زمانی نتایج درست و صحیح را ارائه می‌دهد که یک کارشناس خبره، دستگاه را کاربری کند. متأسفانه در برخی از مراکز آزمایشگاهی و دانشگاهی، دستگاه‌های مهم و حساس، کارشناس خاصی ندارند و هر روز یک یا چند نفر با اون تجهیز کار می‌کنند. با توجه به هزینه‌های هنگفت تعمیر و نگهداری، معتقدم دستگاه‌ها باید توسط کارشناس خاص با دانش فنی بالا و تخصص در آن حوزه استفاده شود.

 

کارشناس آزمایشگاه آنالیز حرارتی از گروه آزمایشگاه‌های مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با اشاره به نقش تجربه و مهارت در کاربری صحیح تجهیزات و ارائه آزمایشگاهی کارآمد گفت: این تجربه، ماحصل کار با دستگاه‌ به طور مستمر و مطالعه در این حوزه است. کار آزمایشگاهی، تنوع آزمون ها و نمونه ها، می تواند این تجربه را ارتقا دهد. یک کارشناس باید علاوه بر مطالعه، روش‌های جدید و متدهای مختلف را شناسایی و با استانداردهای روزآمد این حوزه آشنا باشد.

 

وی از شبکه آزمایشگاهی برای تشویق و حمایت از کارشناسان آزمایشگاه‌ها قدردانی کرد و گفت: از سال 85 با شبکه آزمایشگاهی که در آن زمان با عنوان شبکه آزمایشگاهی نانو شناخته می‌شد، در ارتباط بودم. به نظر بنده حمایت ها و مشوق هایی که این شبکه آزمایشگاهی، از ابتدای کار برای اعضا در نظر گرفت منجر به تسریع رشد مجموعه های آزمایشگاهی چه در زمینه کیفیت تجهیزات و تعداد آن‌ها و ارتقای کیفیت و کمیت خدمات دهی به صنعت و امور پژوهشی شد.

 

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی از مراکز ممتاز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که با هدف توسعه علوم و فناوری مواد پلیمری و پتروشیمیایی، تربیت نیروی انسانی متخصص و پژوهشگر، تقویت ارتباط با صنعت و دانشگاه، رفع نیازهای کشور در این رشته فنی و مشارکت در تولید جهانی علم تاسیس شده و بر همین مبنا آزمایشگاه ها و کارگاه‌های متعددی در این مجموعه فعالیت دارند.

 

فهرست تجهیزات، خدمات و روش آزمون‌های آزمایشگاهی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.

کلمات کلیدی : شبکه آزمایشگاهی,پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

ارسال نظر

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code