صفحه اصلی

مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ از نیازها و ضرورت‌ها برای جهش تولید محصولات ساخت داخل گفت و بیان کرد: تبدیل ایده به محصول آن‌هم در سالی که به عنوان سال جهش تولید نام‌گذاری شده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی، مسعود اعتضاد مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ درباره این مجموعه آزمایشگاهی با اشاره به این‌که عمده تحقیقات حوزه رنگ محور این مجموعه پژوهشی و آزمایشگاهی است افزود: این مجموعه تأمین بخش قابل توجهی از تحقیقات و پژوهش‌ها در حوزه رنگ، مواد و افزودنی‌ها را بر عهده دارد.

 

این فعال حوزه پژوهش، به نقش‌آفرینی این مجموعه در بالاترین سطح پژوهشی و تحقیقاتی کشور در حوزه یادشده اشاره کرد و گفت: این پژوهشگاه دارای سه پژوهشکده و یک آزمایشگاه مرکزی است؛ که حوزه‌هایی چون پوشش‌های سطح و فناوری‌های نوین، مواد رنگزا و فیزیک رنگ را شامل می‌شود. در هریک از این مجموعه‌ها 3 گروه پژوهشی فعالیت می‌کنند.

به گفته اعتضاد، در حوزه پوشش‌های سطح و فناوری‌های نوین، 3 گروه پژوهشی روکش‌های سطح و خوردگی، رزین و افزودنی‌ها و همچنین نانو فناوری رنگ فعالیت می‌کنند.

 

وی ادامه داد: گروه مواد رنگزا متشکل از سه گروه پژوهشی مواد رنگزای آلی، رنگهای سرامیکی و لعاب و محیط زیست و رنگ است. در گروه فیزیک رنگ سه گروه پژوهشی دوباره تولید رنگ و کنترل رنگ، نمایش رنگ و پردازش تصاویر و همچنین علوم و فناوری چاپ فعالیت می‌کنند.

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ به ایجاد اشتغال نیروی انسانی متخصص و خلق ارزش افزوده با فعالیت‌های محققان این مجموعه آزمایشگاهی اشاره کرد و افزود: در مجموع حدود 70 نفر از پرسنل شامل اعضای هیئت علمی، کارشناسان آزمایشگاه‌ها و همکاران پاره وقت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در  حوزه آزمایشگاهی این پژوهشگاه مشغول فعالیت هستند.

 

این فعال حوزه پژوهش از ارائه خدمات آزمایشگاهی به پژوهشگران داخل و خارج از پژوهشگاه رنگ گفت و ادامه داد: این پژوهشگاه با بهره‌مندی از آزمایشگاه‌های مجهز به دستگاه‌های پیشرفته تحقیقاتی، در انجام طیف وسیعی از خدمات تخصصی به داخل و خارج از پژوهشگاه توانمند است. ارائه خدمات مشاوره‌ای بخش دیگری از خدمات این مجموعه به شمار می‌رود.

 

اعتضاد درباره تنوع خدمات آزمایشگاهی که به مشتریان ارائه می‌‎شود بیان کرد: این خدمات، اندازه‎گیری، تجزیه و تحلیل نتایج داده‌های تجربی به دست آمده، مشاوره در ارتباط با آنالیز نمونه‌ها، آنالیز طرح‌های تحقیقاتی برای پژوهشگران و محققین دانشگاه‌ها، فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع را شامل می‌شود. 

 

این فعال فناور با اشاره به این‌که آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ منطبق با استانداردهای آزمایشگاهی خدماتش را ارائه می‌کند، ادامه داد: این آزمایشگاه گواهی نامه استاندارد 17025 را از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران دریافت کرده و به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد و معتمد محیط زیست نقش‌آفرینی می‌کند.

 

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ از نیازها و ضرورت‌ها برای جهش تولید محصولات ساخت داخل گفت و بیان کرد: تبدیل ایده به محصول آن‌هم در سالی که به عنوان سال جهش تولید نام‌گذاری شده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تأمین هزینه‌های تامین دستگاه‌های آنالیز،یکی چالش‌هایی است که فعالان عرصه پژوهش، فراروی خود می‌بینند. با توجه به نوپا بودن ایده ها، تامین این هزینه ها در توان بسیاری از شرکت های نوپا نیست.

به زعم مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ، مهمترین مسئله در توسعه تولیدات ، ضرورت حمایت از کارگاه‌ها و تولید کنندگان خرد اما کارآمد است.

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ از تعامل و ارتباط اثرمند این مجموعه با شبکه آزمایشگاهی فناوری ‌های راهبردی گفت و ادامه داد: این پژوهشگاه از سال 1387 عضو شبکه آزمایشگاهی بوده و تاکنون توانسته است به صورت کاملا پویا به مشتریان شبکه خدمات را ارائه کند.

 

اعتضاد با بیان این‌که شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی با فراهم آوردن زمینه‌ برای تعامل مجموعه‌های آزمایشگاهی و شرکت‌های داخل و خارج از کشور، به گسترده‌تر شدن این خدمات کمک کرده است، اظهار کرد: شرکت در نمایشگاه‌ها، بازدید از صنایع و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و ‌امکان برگزاری نشست‌های  مشترک از دیگر زمینه‌هایی است که می‌تواند این تعامل و رسیدن خدمات کارآمد به فعالان آزمایشگاهی از یک سو و پژوهشگران یا کسب‌وکارها را از سوی دیگر تسهیل کند.

 

وی ادامه داد:  آزمایشگاه تاکنون از حمایت‌های این شبکه برای استقرار استاندارد، آموزش پرسنل، خرید تجهیزات داخل و خارج و نیز حمایت پشتیبانی نظیر کالیبراسیون و تامین مواد مرجع بهره‌مند شده است. تلاش کرده‌ایم‌ با ارائه خدمات کیفی و کارآمد، در زمره بیست مجموعه برتر در ارزیابی سالیانه آزمایشگاههای عضو شبکه جای بگیریم.

 

مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه رنگ با بیان این‌که شبکه‌سازی، ایجاد تعامل اثرمند و بهره‌مندی مفید از تجهیزات و زیرساخت‌های آزمایشگاهی کشور ظرفیتی است که شبکه آزمایشگاهی فناوری‌ های راهبردی شکوفا ساخته است. همچنین ایجاد بستر به اشتراک‌گذاری دستگاه‌ها و ارائه خدمات آزمایشگاهی برای حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی در کشور از مهمترین مزایای این شبکه به شمار می‌رود.

 

اعتضاد افزود: در عین حال دسترسی آسان و امکان جستجوی تجهیزات برای دانشجویان و نیز محققان به راحتی فراهم آمده و ضمن  بهره‌مندی از تسهیلات، انگیزه مضاعفی برای عضویت در شبکه و استفاده از خدمات اعضای شبکه به ارمغان آمده است. در نتیجه این شبکه‌سازی، هزینه های آنالیزهای کنترل کیفی و بخش های تحقیق و توسعه کاهش چشمگیری یافته و استفاده از تجربیات سایر اعضای شبکه، افزایش کیفیت محصولات را به دنبال دارد.