طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته (Nuclear Magnetic Resonance) که اغلب به عنوان طیف سنجی NMR یا طیف سنجی رزونانس مغناطیس (MRS) شناخته میشود، روشی برای مشاهده میدان مغناطیسی موضعی در اطراف هسته اتم است که برای کنترل محتوا و خلوص یک نمونه و تعیین ساختار مولکولی آن مورد استفاده قرار میگیرد.
در این روش نمونه در یک میدان مغناطیسی قرار میگیرد و امواج رادیویی باعث تهییج هسته اتم های نمونه به رزونانس مغناطیسی میشوند که توسط گیرنده های حساس رادیویی تشخیص داده میشود و سیگنال NMR تولید میگردد.
طیف سنجی NMR علاوه بر شناسایی، اطلاعات دقیقی در مورد ساختار، دینامیک، مرحله واکنش و محیط شیمیایی مولکول ها فراهم میکند و نیز اندازه گیری کمی مخلوط حاوی ترکیبات شناخته شده را امکانپذیر میسازد.
در کارگاه آموزشی اصول تئوری و کاربردهای طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته که در آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود، مطالب زیر ارایه میگردد:
1- هسته های مطرح در NMR
2- نحوه ایجاد سیگنال در NMR
3- جابه جایی شیمیایی ( chemic shift) در NMR
4- سطح زیر منحنی ( integration) در NMR
5- اصول حاکم بر نحوه شکافته شدگی در NMR
6- نحوه تفسیر طیف NMR
7- نکات عملی قابل توجه در طیف گیری NMR
کارگاه آموزشی یک روزه اصول تئوری و کاربردهای طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته، چهارشنبه 13 شهریور ماه 1398 از ساعت 8:30 برگزار خواهد شد.
آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی است که خدمات آزمایشگاهی متنوعی را به دانشجویان، پژوهشگران و اعضای هیئت علمی ارایه میکند و اطلاعات توانمندیها، تجهیزات و خدمات این مجموعهها در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی ارایه شده است.
علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در کارگاه آموزشی میتوانند با شماره 9-66745578 تماس بگیرند.
همچنین اخبار مربوط به سایر کارگاه های آموزشی را میتوانید در بخش اخبار آموزش پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی مشاهده کنید.