به گزارش پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، شناخت نقاط قوت و ضعف سازمان ها و تلاش برای بهبود نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، بخش مهمی از برنامه بهبود هر سازمان است. یکی از سرمایه گذاری های ارزشمند انجام شده در کشور، ایجاد و تجهیز مراکز آزمایشگاهی متنوع است که در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و همچنین در بخش های خصوصی در سراسر کشور به پژوهشگران و صنایع، خدمات ارایه می کنند.
شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در راستای افزایش بهره وری زیرساخت های آزمایشگاهی کشور، عملکرد مراکز عضو شبکه را به صورت مستمر پایش می کند. در این رقابت سازنده، توسعه کمی و بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی، ارتقای مشتری مداری و همچنین ترویج فرهنگ به اشتراک گذاری و فعالیت شبکهای، در بین مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، رواج داده میشود و آزمایشگاهها بر اساس دستورالعمل ارزیابی، برای کسب امتیاز در هر کدام از شاخصهای ذکر شده، رقابت میکنند.
در هفتمین دوره ارزیابی عملکرد آزمایشگاه های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی بر اساس عملکرد آزمایشگاه ها در سال 1399، فعالیت 380 مجموعه آزمایشگاهی (شامل 426 آزمایشگاه) مورد ارزیابی قرار گرفته است. این آزمایشگاه ها بیش از 2,180,000 خدمت آزمایشگاهی را به حدود 71 هزار مشتری ارایه کرده و طی این مدت، درآمد آزمایشگاه ها از محل ارایه این خدمات، بیش از 4125 میلیارد ریال شده است.
بر اساس نتایج هفتمین دوره ارزیابی عملکرد آزمایشگاه های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجموعه آزمایشگاه های «مرکز پژوهش متالورژی رازی»، «بنیاد علوم کاربردی رازی» و « دانشگاه صنعتی شریف»، رتبه های اول تا سوم را کسب کرده اند.
بر همین اساس، رتبه های چهارم تا بیستم عبارتند از:
رتبه 4: شرکت پارسیان بهینه پایش؛
رتبه 5: شرکت بیم گستر تابان؛
رتبه 6: پژوهشگاه صنعت نفت؛
رتبه 7: شرکت مهندسین مشاور آزمونه فولاد؛
رتبه 8: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران؛
رتبه 9: آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران؛
رتبه 10: شرکت کیفیت آزمای جنوب؛
رتبه 11: شرکت مجتمع آزمایشگاهی پرهام گستر فارس؛
رتبه 12: پژوهشگاه رنگ؛
رتبه 13: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران؛
رتبه 14: مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع؛
رتبه 15: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور؛
رتبه 16: شرکت آموزشی تحقیقاتی مرجعان خاتم؛
رتبه 17: آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد؛
رتبه 18: آزمایشگاههای مرجع سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران؛
رتبه 19: پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی مرکز خدمات تخصصی آنالیز شیمیایی؛
رتبه 20: موسسه علوم تحقیقاتی امین آزمای شرق.
در حال حاضر 36.8 درصد اعضای شبکه از آزمایشگاههای بخش خصوصی، 30 درصد اعضا از دانشگاهها و پژوهشگاههای وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و 33.2 درصد مابقی، از سایر سازمانها و وزارتخانههای کشور هستند و اطلاعات توانمندیها، دستگاهها و خدمات این مراکز، در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی به نشانی www.labsnet.ir در دسترس پژوهشگران و صنایع کشور قرار گرفته است.
پس از دریافت بازخورد از آزمایشگاه ها و بررسی دوباره داده ها، رتبه برخی مراکز اصلاح شد. فایل رتبه بندی به روز شده است.
فهرست امتیازات و رتبه بندی هفتمین دوره ارزیابی مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی